15.02.2021

Voorkom accu problemen

Voorkom accu problemen

Stil staan is achteruitgang. Dat geldt ook voor je auto. Volg de tips hieronder om problemen te voorkomen.

Stil staan is achteruitgang. Dat geldt ook voor je auto. Volg de tips hieronder om problemen te voorkomen. In deze periode zien we dat de auto wat minder gebruikt wordt, met als gevolg dat de auto niet of slecht start. De accu kan namelijk al na enkele dagen niet of weinig rijden al volledig ontladen! Het team van Vakgarage Auto Kar staat natuurlijk voor je klaar als je auto opstart problemen kent. Volg deze tips om problemen te voorkomen:

Voor benzine/diesel auto's:

Start regelmatig de motor en laat deze 5 tot 10 minuten draaien. Het is in principe niet nodig om met de wagen te rijden. Let op: zonder bestuurder dient de wagen op een privé terrein te staan.

Voor Hybride auto's:

Laat de auto in stand "P" staan en start de wagen, "ready" aan. Laat het voertuig zo 10 minuten staan. Het maakt niet uit dat de benzinemotor stopt. De accu zal blijven laden doormiddel van de hybride batterij.

Elektrische auto’s:

Naast de aandrijfaccu bevat een EV ook een accu om de auto te kunnen starten, deze mag dus ook niet te lang stil staan. Rij regelmatig een stukje (minimaal 10 minuten) met uw auto om deze accu bij te laden.

Indien de accu van je auto ouder is dan 4 jaar, raden wij aan om bovenstaand proces minimaal om de 3 dagen te herhalen. Je kunt je accu ook loskoppelen, dit beïnvloedt wel het geheugen van de boordcomputer, navigatie en radio.